Pompierii salvatori ai supravieţuitorilor incendiului din Colectiv – GALERIE FOTO

Tragedia petrecută vineri în clubul bucureştean Colectiv a reuşit să producă schimbări neaşteptate în societate. După proteste de stradă, impresionante ca amploare, miercuri, premierul şi primarul sectorului 4 au demisionat.  Noi proteste sunt anunţate să aibă loc, joi seară, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a treia zi la rând. Şi diaspora s-a solidarizat cu românii de acasă, după cum relatează ascultătorii Europa FM, mai multe adunări sunt programate azi şi vineri în oraşe europene.

Dincolo de efectele produse de tragedie, rămân cifrele triste: 130 de pacienţi sunt încă internaţi în spitalele din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dintre aceştia, 83 sunt în stare critică şi gravă.  În urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 32 de persoane.

Dimensiunea tragediei ar fi putut fi şi mai mare, dacă nu existau eroi în adevăratul sens al cuvântului. Unii au murit încercând să-i salveze pe ceilalţi. Claudiu Petre şi  Adrian Rugină, doi dintre tinerii morți în incendiul de la clubul Colectiv, au fost decorați post-mortem cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Eroi au fost şi salvatorii care au intervenit la Colectiv. Mulţi jurnalişti veniţi să relateze evenimentul tragic au lăsat microfoanele şi camerele video şi au ajutat la transportul răniţilor către ambulanţe. Medicii, jandarmii şi pompierii au avut una dintre cele mai grele experienţe.

„Sutele de pompieri care au participat la intervenție au făcut eforturi deosebite pentru salvarea persoanelor rănite și manifestă regret pentru că nu s-a putut face mai mult. Suferința și imaginea întâlnită acolo a făcut ca acea zi să fie cea mai grea din viața lor.

Adresăm mulțumiri pentru cooperarea și mâna de ajutor întinsă pentru salvarea victimelor cadrelor medicale, polițiștilor, jandarmilor și tuturor voluntarilor”, mărturisesc salvatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov pe pagina de Facebook.

Pe pagina de de Facebook ISU Bucuresti-Ilfov, salvatorii arată în câteva imagini cum a arătat seara de vineri la club Colectiv:

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS