Confidenţialitate

Pompierii români se luptă cu flăcările violente din regiunea Attica, din Grecia

Pompierii români continuă misiunea în Attica. Dacă duminică au fost împărțiți în trei echipe, luni ei acționează în două zone și încearcă să protejeze comunitățile amenințate de incendiile din pădure.

Pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile aflate în zonă muntoasă, cu rute greu accesibile, au solicitat la maximum tehnica de intervenție.

De asemenea, a fost folosită drona pompierilor militari români, care a survolat zona și a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile. Împreună cu pompierii greci, românii au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare.

Luni, misiunea pompierilor români este în două zone: Kryftes și Vilia. Într-o pădure din apropiere de Vilia a izbucnit un incendiu de proporții, iar pompierii încearcă să oprească flăcările care amenință localitatea.

Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenție cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenție și comandă, un container multirisc și o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă) sunt prezente în cele două zone, pe parcursul zilei. De asemenea, în zona Vilia se află asistentul medical din cadrul modulului, totalizând 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenție.

FOTO: IGSU/Facebook