Polonezul Lobodzinski a câştigat cursa de alergare pe treptele Empire State Building

Polonezul Piotr Lobodzinski a câştigat, marţi, cursa de alergare pe treptele clădirii Empire State Building din New York, la care au participat aproximativ 200 de persoane din peste zece ţări, relatează Agerpres, citând EFE.

Concurenţii au urcat în cea mai mare viteză cele 1.576 de trepte ale celebrului “zgârie nori” newyorkez, cu 86 de etaje şi o înălţime de 440 m, Lobodzinski dovedindu-se cel mai rapid dintre aceştia. El a ajuns în vârful edificiului în 10 minute şi 5 secunde, devansându-i cu peste un minut pe malaezianul Wai Ching Soh şi pe italianul Fabio Ruga.

În întrecerea rezervată femeilor s-a impus Suzie Walsham din Singapore, în 12 minute şi 18 secunde, concurenta asiatică înregistrând cu această ocazie a zecea sa victorie în această cursă. Ea a fost urmat de finlandeza Laura Manning şi de americanca Cindy Harris, cea care ocupase locul secund la ediţia de anul trecut.

În peste 40 de ani de istorie a acestei curse, peste 8.000 de sportivi au ajuns pe acoperişul Empire State Building, cea mai celebră clădire din lume, care a fost luminată anul acesta în alb şi roşu, culorile sponsorului evenimentului, Turkish Airlines.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS