Confidenţialitate

Poliţia Rutieră recomandă DN3A Feteşti – Drajna ca alternativă la A2, pe sensul Constanţa – Bucureşti

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă, pe timpul acestei nopţi, folosirea DN3A Feteşti – Drajna ca alternativă mai rapidă şi mai sigură faţă de tronsonul paralel al autostrăzii A2, calea II (sensul de mers Constanţa – Bucureşti).

Pe respectivul segment de autostradă accesul autovehiculelor va fi permis în număr mic, controlat, cu viteză redusă, după ce se vor forma coloane care vor fi însoţite de echipaje de poliţie rutieră. Mai  mult decât atât, vor exista perioade în care circulaţia va fi oprită, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. Distanţa parcursă în plus pe DN3A este de aproximativ 3,5 kilometri, însă durata călătoriei este mult mai scurtă.

Pe A2 Feteşti – Drajna, pe parcursul zilei, stratul gros de zăpadă (care măsura peste 80 cm) a fost înlăturat, însă pe carosabil, în unele zone, încă există gheaţă sau zăpadă cu o grosime cuprinsă între unu şi trei centimetri.

Cu toate că a fost împrăştiat material antiderapant, există un risc ridicat de producere a accidentelor pe timpul nopţii, mai ales că porţiunile acoperite cu gheaţă sau zăpadă alternează cu altele pe care carosabilul este umed sau chiar uscat. Aşadar, conducătorii auto pot fi tentaţi să accelereze pe porţiunile uscate sau umede, iar în momentul în care întâlnesc porţiuni cu gheaţă sau zăpadă pot produce accidente (mai ales că vizibilitatea este condiţionată de lumina farurilor).

Pe parcursul întregii nopţi vor acţiona utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a a materialului antiderapant. La primele ore ale dimineţii, reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi ai CNADNR vor face o nouă evaluare a sectorului respectiv, pentru a se stabili dacă circulaţia autovehiculelor se va putea face în condiţii de siguranţă.

Pe calea I a autostrăzii A2 (sensul Bucureşti – Constanţa), pe tronsonul Drajna – Feteşti, autovehiculele se deplasează controlat, în coloană, fiind însoţite de echipaje de poliţie rutieră.