Confidenţialitate

Poliția nu are încă suficiente telefoane inteligente sau tablete pentru a scana certificatul verde

Obligatoriu de la o incidență a cazurilor Covid de peste 3 cazuri la mia de locuitori, certificatiul verde covid nu poate fi scanat de toți polițiștii cu atribuții de ordine publică, 17.000 în total, pentru că Poliția nu are încă suficiente telefoane inteligente sau tablete.

Abia 3000 de asemenea dispozitive are Poliția din 11.000 necesare. Restul vor fi cumpărate în câteva zile, asigură Poliția.

În București este obligatoriu deja certificatul verde dacă vreti să intrați în restaurant, la terase, în spații de joacă sau în săli de teatru și cinema.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, spune la Europa FM că abia acum, conducerea Poliției acerut inspectoratelor o situație cu angajații care ar avea pe ce să descarce aplicația care scanează codurile de pe certificatele verzi.

Europa FM l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Poliției, Georgian Drăgan de unde si cum va cumpăra Politia Romana 8000 de dispozitive in doar câteva zile. El spune că inspectoratele judetene  are deja contracte în derulare cu operatorii de telefonie mobilă.

Anca Grădinaru:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.