PNL și USR au depus la Parlament o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu

”Guvernul Grindeanu, guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România!” – așa se numește moțiunea de cenzură pe care PNL și USR au depus-o, miercuri, la Parlament.

Documentul prin care opoziția cere demisia guvernului a adunat 124 de semnături ale parlamentarilor din cele două partide – a precizat președintele PNL, Raluca Turcan.

” Este primul demers politic important pe care Opoziţia îl face astăzi în România într-un moment de cumpănă, într-un moment în care prin OUG, prin decizii ale Guvernului se încearcă legalizarea furtului în România ceasta este soluţia legală, instituţională pentru demisia Guvernului şi soluţia pentru a putea ajunge la alegeri anticipate”, a afirmat Raluca Turcan.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (…) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan speră că această moțiune de cenzură și presiunea celor care protestează în stradă să determine guvernul să renunțe la modificările aduse codului penal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moțiunea de cenzură va fi susținută și de Partidul Mișcarea Populară – a anunțat liderul acestei formațiuni, Traian Băsescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
UDMR nu a precizat deocamdată dacă va susține moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR. Consideră însă că modificarea codului penal prin ordonanță de urgență este o greșeală imensă, iar protestele din întreaga țară sunt justificate.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS