Confidenţialitate

Pleiadă de staruri, la cea de-a 64-a ediţie a Premiilor Grammy

O pleiadă de staruri este aşteptată duminică la gala de decernare a Premiilor Grammy din acest an, la care muzicieni ca Jon Batiste sau Olivia Rodrigo pornesc ca favoriţi, notează Agerpres, citând France Presse.

După ce a fost amânată din ianuarie ca urmare a pandemiei de coronavirus, anul acesta gala Grammy Awards se va desfăşura la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, în loc de Staples Center din Los Angeles, şi îl va avea ca prezentator pe comediantul Trevor Noah.

Pianist virtuoz dar şi multi-instrumentist, dirijor, activist pentru drepturile civile şi compozitor laureat cu Oscar, talentatul jazzman afro-american Jon Batiste este marele favorit al celei de-a 64-a ediţii a Premiilor Grammy, cu 11 nominalizări în total.

Descendent al unei familii de muzicieni din New Orleans, Jon Batiste are doar 35 de ani, dar a înregistrat cu cele mai mari nume americane din industrie, de la Stevie Wonder la Prince sau la legenda muzicii country Willie Nelson. Acest muzician de geniu este totodată directorul de creaţie al Muzeului Naţional al Jazzului din Harlem şi a primit anul trecut un Oscar, un Glob de Aur şi un premiu Bafta pentru coloana sonoră a filmului de animaţie Pixar ‘Soul’.

Megastarul canadian Justin Bieber, un îndrăgit al reţelelor de socializare, va concura la opt categorii, la fel ca H.E.R. sau ca starul în ascensiune Doja Cat.

O altă favorită a Recording Academy (forul care decernează premiile), Billie Eilish, care tocmai a câştigat un Oscar cu melodia din cel mai recent film ‘James Bond’ (‘No time to die’), va concura la şapte trofee, însă ar putea avea în acest an o concurentă redutabilă în Olivia Rodrigo, favorita clară a categoriei ‘Revelaţia anului’, în vârstă de doar 19 ani.

Potrivit unor specialişti din industria muzicală, această senzaţie pop lansată de seria Disney ‘High School Musical’ ar putea repeta duminică seară marea performanţă a lui Billie Eilish de acum doi ani, cucerind toate cele mai prestigioase patru trofee.

Lady Gaga, câştigătoare a 12 premii Grammy, a primit cinci nominalizări la gala Grammy 2022, inclusiv la două dintre categoriile principale, ‘Înregistrarea anului’ şi ‘Albumul anului’, graţie duetelor sale cu Tony Bennett înregistrate cu ocazia single-ului ‘I Get a Kick Out of You’ şi a albumului ‘Love for Sale’.

Capriciosul Kanye West va fi la rândul său prezent în cursa pentru ‘Albumul anului’ cu ‘Donda’. Acesta va concura, printre altele, cu ‘Evermore’, albumul vedetei Taylor Swift, căreia Kanye i-a smuls nepoliticos microfonul din mâini în 2009, când aceasta a urcat pe scenă pentru a primi un premiu la MTV Music Awards.

La categoria ‘Cel mai bun album rap’, competiţia îl va opune pe Kanye West veteranilor Nas, J. Cole şi Tyler, The Creator, după ce, din motive nespecificate, superstarul Drake a solicitat organizatorilor să-i fie retrase cele două nominalizări la Premiile Grammy, printre care şi cea la această categorie.

Explozivele Cardi B şi Megan Thee Stallion, care au ‘incendiat’ scena de la premiile Grammy de anul trecut, vor fi de data aceasta rivale la categoria ‘Cea mai bună interpretare rap’, în timp ce trupa de K-pop BTS va concura la o singură categorie, cea pentru ‘Cea mai bună interpretare pop a unui duo/grup’.

Cei şapte membri ai trupei vor urca însă pe scenă la MGM Grand Garden Arena, alături de alţi numeroşi artişti, precum Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Jon Batiste, H.E.R., Lil Nas X şi Jack Harlow.