Pisicile isteţe care o concurează pe DJ PISI – GALERIE FOTO

Rusi din Bucureşti încearcă să impresioneze pozând lângă pliculeţul preferat de mâncare Felix.

„Rusi este o pisică isteaţă când vine vorba de mâncarea ei preferată. Când vin de la muncă spune miau şi deja ştie de unde scot punguţa cu hrană Felix”.

Prietenii lui Felix

Lori din Bacău este o pisică tare isteaţă care-şi spune povestea în versuri:

„Sunt o pisică de viță veche, din al “Maidanezilor” neam,

După culoare şi frumusețe (şi muuultă modestie) cred că-s ceva verişoară şi cu-al vostru Felix-motan.

Ca să nu mai zic de DJ Pisi-Europa Fm cu care am mai “corespondat”. 😀

Am doi ani şi-acum trăiesc la bloc, ohohooo, tocmai la etajul şase.

Îmi place mâncarea la plic sau la cutii,

Dar îmi fac cu ochiul şi vrăbiile vii. Drept care, pe la două luni, am experimentat zborul fără paraşută.

Fiind o pisicuță norocoasă,

Am rămas fără vreo doi dinți din față.

Și cu vreo opt vieți la purtătoare 😉

Pentru că-s o mare luptătoare!

De-atunci admir tot ce mai mişcă

Doar de pe geam, c-altfel o altă viață se confiscă.

Când vine ora mesei e o altă poveste:

Devin din cale-afară de atentă şi iubitoare nevoie-mare cu cea/ cel care-mi serveşte mâncarea la plic.

După asta mă mai alint un pic, ba chiar vreau să fiu mângâiată, iar drept răsplată mai şi torc… pusi…ceşte.

Ca toate pusi-Lori-le care se respectă, am şi eu o locuință de vară, nu la țară, ci la casă, unde chiar că sunt cu picioarele pe pământ şi tot cartierul e-al meu. Ca să nu mai zic de cât neam pisicesc am cunoscut.

(Doar) Acolo îmi mai permit să mai miros/ fur câte ceva “uitat” pe masă: un peştişor, un cârnăcior… de-astea în afara dietei de suplă-pusică.

Pentru că sunt sterilizată (de două ori, chiar!!!) nu pot avea pusi-puiuții mei :(, dar m-am învățat cu gândul şi oricum stăpânii se comportă ca nişte pisoi fără minte :))).

Povestea (cu două X sterilizări) vine cam aşa: după prima operaţie, atâta am mai tras de aţe, că m-am trezit cu toate la vedere, precum Toma Alimoş. Aşa că a trebuit să mai mă coase-odată şi uite-aşa cred c-am mai pierdut o viaţă.

Au mai rămas doar şapte vieţi, dar destule cât să vă mai povestesc încă pe-atâtea năstruşnicii.

Acum vă las să citiți şi despre alte pusicuțe, am mâncat, mi-am dres gustul cu zăpada proaspăt căzută pe pervaz şi-acum trec la somnul de frumusețe.

Ca orice felină care se respectă.”

 

Prietenii lui Felix

Scott din Cluj-Napoca a preluat prenumele stâpânului şi a învăţat un truc pe care toată lumea îl apreciază.

„Scott este cel mai drăguţ şi mai deştept motan întâlnit de mine. Deoarece este aşa frumos şi blând, toată lumea doreşte să îl ia în braţe, aşa că eu l-am învăţat un mic truc pentru a-şi putea exprima dorinţa de a fi lăsat să plece. Când doreşte să plece, Scott ştie că prima dată trebuie să îşi lase capul jos pentru a fi pupat, după care pune lăbuţa pe nasul persoanei care îl ţine în braţe. A observat că acest truc funcţionează de fiecare dată, aşa că s-a hotărât să îl pună în practică”.

Prietenii lui Felix

Mitzi din Braşov nu mai cunoaşte niciun obstacol atunci când vrea să fie cu familia ei.

„În zilele în care suntem împreună cu toată familia, în aceeaşi încăpere, şi pare că am uitat de ea, sare pe clanţă şi îşi deschide singură uşa. Şi dă dovadă de multă şiretenie când stă calmă pe o piesă de mobilier unde căţelul nu poate ajunge şi îl priveşte dispreţuitoare cum se agită…degeaba”.

Prietenii lui Felix


Miţă
din Galaţi este un motan ajuns la o vârstă venerabilă, 14 ani.

„Înţelege cuvântul gândac. Când îl pronunţăm, imediat priveşte tavanul. Când vrea să fie luat în braţe, se ridică în două lăbuţe, se sprijină de un perete şi dă din lăbuţa cealaltă. Miaună în aşa fel încât parcă pronunţă …mama! Îi place apa de la robinet, jetul care curge lin, fuior.

Când îşi face nevoile doreşte să se facă curat imediat în litieră şi miaună într-un anume mod. Ne urmăreşte până acolo să vadă dacă am făcut curat şi apoi pleacă….”.

Prietenii lui Felix

Dacă de dimineaţă nu aţi mai folosit ceasul şi v-aţi bazat pe alarma pisicii, probabil este rudă cu Goguţa din Constanţa.

„Dimineaţa, pe la 6, din baie se aude bestia cum zgârmă în litieră. Nu face nimic, doar zgârmă până ajunge la fundul litierei şi zgârie cu gheruţele plasticul. De cele mai multe ori durează aproape 10 minute, timp în care ţi se duce şi mama somnului. Toate astea ca să îi dăm de mâncare. După care se urcă în pat în locul nostru şi se pune la somn”.

Prietenii lui Felix

Alte câteva zeci pe pisici isteţe şi-au spus poveştile pe europafm.ro, urmând ca sâmbătă să aflăm împreună care va fi vedeta paginii DJ Pisi pentru o săptămână. Dacă îi convingi pe experţii Felix şi pe noi că ai cea mai isteaţă şi frumoasă pisică, noi o vom răsfăţa cu 60 de pliculeţe de mâncare Felix.

 

Acest articol îți este oferit în cadrul proiectului Felix premiază pisicile isteţe! Află mai multe despre concurs aici

banner-in-articole