Pink Martini lansează un cover după Maria Tănase

Formaţia Pink Martini lansează, miercuri, un cover după piesa Mariei Tănase ‘Până când nu te iubeam’, marcând astfel un secol de la naşterea ‘reginei’ cântecului popular românesc.

Pink Martini – care va concerta la Sala Palatului din Bucureşti pe 15 octombrie – lansează oficial cel de-al şaselea album din carieră, ‘Get Happy’, o colaborare de senzaţie cu Meow Meow, Ari Shapiro, The Von Trapps şi alte nume sonore.

Una dintre cele mai elegante trupe live ale lumii, cum îi definea ziarul britanic The Times, componenţii Pink Martini sunt iremediabil îndrăgostiţi de România. O dovedesc numeroasele concerte în România şi integrarea unei piese româneşti în fabulosul lor repertoriu internaţional. Anul trecut, în Capitală, au cântat în premieră o piesă în limba română, în faţa unei săli arhipline. Era vorba despre coverul piesei ‘Până când nu te iubeam’ a Mariei Tănase, culeasă de Anton Pann. ‘Cânt în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o’, le-a spus atunci solista Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenţi, care au aplaudat-o în picioare.

Miercuri, în varianta sa de studio, se va lansa ‘Până când nu te iubeam’ a Mariei Tănase, piesă care va fi inclusă pe albumul ‘Get Happy’.