Confidenţialitate

Pilot rus care a dezertat în Ucraina, găsit mort în Spania. Surse ale serviciului militar de informaţii ucrainean: Pilotul ar fi fost împuşcat | AUDIO

Un pilot rus care a dezertat în Ucraina a fost găsit mort în Spania. Acesta ar fi fost ucis, susține presa de la Kiev. Dezertarea pilotului a devenit cunoscută public în toamna anului trecut. Atunci, serviciul militar de informaţii ucrainean a difuzat imagini în care bărbatul povestea cum a fost contactat de acest serviciu, care i-a propus în schimbul dezertării bani şi protecţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pilotul rus care a dezertat în luna august a anului trecut pentru a se preda armatei ucrainene cu elicopterul pe care-l pilota a fost găsit mort în Spania. Moartea pilotului a fost confirmată pentru publicaţia Kiev Post de un reprezentant al serviciului militar de informaţii ucrainean.

O altă sursă din cadrul aceluiaşi serviciu a declarat publicaţiei Ukrainska Pravda că pilotul a fost împuşcat, iar în apropierea domiciliului acestuia din Spania a fost găsită o maşină ce pare să fi fost folosită de asasini. După ce s-a predat Ucrainei în urma unor contacte cu serviciile secrete ucrainene, pilotul rus, pe nume Maxim Kuzminov, a ales să se stabilească în Spania.

Potrivit relatărilor de anul trecut ale serviciului militar de informaţii ucrainean, Kuzminov a trecut graniţa cu elicopterul zburând sub pragul de detecţie al radarelor.

Ceilalţi militari ruşi care formau echipajul elicopterului pe care-l pilota nu aveau cunoştinţă de planurile sale, iar după aterizare au încercat să fugă şi au fost ucişi de militarii ucraineni. Potrivit autorităților ucrainene și familia pilotului dezertor a fost scoasă din Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Trupul lui Alexei Navalnîi va fi ținut de autoritățile ruse pentru 2 săptămâni. Informațiile pe care le-a primit mama opozantului | AUDIO