Pierluigi Collina a demisionat de la conducerea arbitrajului european

Italianul Pierluigi Collina a renunțat la funcția de președinte al comisiei de arbtraj din cadrul UEFA.

Fostul arbitru, în vârstă de 58 de ani, a demisionat invocând motive personale, iar postul va fi preluat de conationalul său – Roberto Rosetti, anunță forul fotbalistic continental.

Collina și-a anunțat decizia în timpul cursurilor de vară pentru arbitri de la Nyon, în Elveția.

Desemnat de 6 ori cel mai bun arbitru din lume în precedentele două decenii, el a condus celebra finală a Ligii Campionilor din 1999, în care Manchester United a învins-o pe Bayern Munchen cu 2-1, marcând de două ori în prelungiri.

Deasemenea, a condus finala Cupei Mondiale din 2002, când Brazilia a depășit Germania cu 2-0. S-a retras din arbitraj în 2005 și a activat la UEFA începând din 2010.

Pierluigi Collina este cunoscut ca un susținător al sistemului de asistență video, VAR, folosit în premieră la un Mondial în această vară, în Rusia.

UEFA a hotărât însă să nu apeleze la VAR din acest sezon al Ligii Campionilor, iar președintele forului, Aleksander Ceferin a declarat că această tehnologie trebuie perfecționată.

Noul șef al arbitrilor europeni, Roberto Rosetti are 50 de ani, a fost arbitru internațional din 2002 și a oficiat finala Euro 2008, câștigată de Spania.

Tot în acel an a fost ales cel mai bun arbitru din lume. A ocupat și funcția de președinte al comisiei de arbitrii în Italia și responsabil cu introducerea sistemului video la Cupa Mondială din acest an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS