Piața Victoriei | România, vot cu vot – USR+ iese, PSD rămâne. Calculele pentru turul II

Voturile au fost numărate – Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi contracandidați care intră în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Rezultatele parțiale oficiale anunțate de Biroul Electoral Central îl dau pe actualul președinte, Klaus Iohannis, drept favorit, cu 35,91% din voturi.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a adunat 23,45% din opțiunile exprimate pe 10 noiembrie, iar candidatul Alianței USR+, Dan Barna, are 14,19%, după numărarea voturilor din 96% dintre secții.

Pentru turul al doilea, Dan Barna și Dacian Cioloș și-au anunțat deja susținerea pentru candidatura lui Klaus Iohannis.

Cum au votat marile orașe? Cine e favoritul României rurale? Ce candidat a câștigat de partea sa o bună parte din votanții USR+ așa încât Dan Barna a rămas departe de turul al doilea? Ce ne-au spus aceste alegeri despre românii din diaspora? Ce se întâmplă cu cele 9,1% ale lui Mircea Diaconu? Are sau nu Viorica Dăncilă șanse reale la președinție?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran revin de la 18.15 alături de Anca Simina, pentru a răspunde la toate aceste întrebări în dezbaterea de luni din „Piața Victoriei”.

Până atunci, îi invităm pe ascultătorii Europa FM care au votat cu Dan Barna să ne lămurească dacă mesajul candidatului USR+ de susținere a lui Klaus Iohannis în turul al doilea îi convinge sau nu să voteze pe 24 noiembrie cu actualul președinte.

Sondaj Piața Victoriei: Dan Barna le recomandă susținătorilor săi să voteze în turul II cu Klaus Iohannis. Dacă ați…

Publicată de Radio Europa FM pe Luni, 11 noiembrie 2019