Piața Victoriei | Mai poate opri România „exportul” de sezonieri? Ministrul Muncii, în direct cu Cristian Tudor Popescu și Anca Simina – VIDEO

Ieșirea din starea de urgență a determinat mii de români să își reia planurile de plecare la muncă sezonieră în țările din Vest.

Câtă vreme parlamentarii se pregătesc să caute, în comisii de anchetă, vinovați pentru exodul din aprilie, oamenii caută mai departe contracte legale care să le asigure supraviețuirea familiilor, chiar și în condiții incerte.

O situație aproape identică cu cea a muncitorilor din Sri Lanka veniți legal la o fabrică din Botoșani, dar care, în criză sanitară, au ajuns să fie trimiși de autoritățile locale pe Aeroportul Otopeni chiar dacă toate zborurile spre țara lor sunt anulate.

Despre exodul sezonierilor și despre drepturile deseori ignorate ale muncitorilor cu slabă calificare discutăm azi la „Piața Victoriei”, de la 18.15.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, într-un dialog cu gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, moderat de Anca Simina.