Confidenţialitate

Piața Victoriei | Judecată la rece: guvern cu puteri depline sau anticipate?

Ludovic Orban cere din nou încrederea Parlamentului cu același cabinet de miniștri, demis la moțiunea de cenzură, și cu un program de guvernare care e, în linii mari, același.

Dincolo de tacticile PSD de consultare a Curții Constituționale, menite să amâne votul, parlamentarii au de luat o decizie în următoarele săptămâni – fie votează un guvern cu puteri depline și își duc la capăt mandatul, fie îl resping și fac, astfel, un pas în plus spre anticipate.

În cele mai optimiste scenarii, anticipatele se pot organiza între 14 iunie și 19 iulie. La fel de bine, însă, se poate ajunge cu alegerile parlamentare în septembrie, cu doar trei luni înainte de cele la termen și fără un guvern în funcție până în octombrie.

Ce-ar fi mai util societății, vieții dvs de zi cu zi, în acest context mai degrabă haotic – un guvern cu puteri depline, votat rapid, sau alegeri parlamentare anticipate?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, în „Piața Victoriei”, alături de Anca Simina, dezbate subiectul, cu argumente pro și contra.