Confidenţialitate

Piața Victoriei, cu Mona Nicolici: Cum se construiește un spital, cu Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu | VIDEO

Astăzi, la Piața Victoriei, vorbim despre cine realizează proiecte de tara pentru România, dar și despre cum se construiește un spital.

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarea Asociației Daruieste Viata, la Piața Victoriei, cu Mona Nicolici, despre ridicarea primului centru medical pediatric din România, la Marie Curie, tot din donații private.

#NoiFacemUnSpital este cel mai mare proiect de implicare socială, în acest moment în România – peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii au pus o cărămidă la construcția Spitalului. Am ridicat deja prima clădire, lucrăm la instalații și interioare, astfel încât să fie funcțională la finalul anului următor. Aici, copiii bolnavi de cancer vor putea primi tratament multidisciplinar, la standardele Europei de Vest. Însă, în războiul cu bolile necruțătoare, toți copiii au nevoie de aliați puternici.

De aceea am decis să extindem proiectul cu o nouă clădire, astfel încât toți copiii care se internează la Spitalul Marie Curie să aibă acces la același standard de tratament. Pentru aceasta avem nevoie de implicarea oamenilor și a companiilor. Pe www.daruiesteviata.ro puteți deveni fondatorul acestui Spital.”, spune Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Extinderea presupune adăugarea unei noi clădiri de aproximativ aceeași suprafață și capacitate ca cea recent ridicată (12.000 mp, 9 niveluri, capacitate 187 paturi) și mutarea aici a celorlalte specializări din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie. Actuala clădire a Spitalului Marie Curie va fi renovată și transformată în spații de cazare pentru părinți, săli de studiu, cantină, săli de curs etc. În prezent se lucrează la master planul proiectului pentru a identifica modul de integrare și etapele necesare acestei transformări.

De la ora 18:15, la Europa FM și video pe pagina de Facebook Radio Europa FM și pe europafm.ro, urmăriți Piața Victoriei, cu Mona Nicolici și invitatele sale, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.