Confidenţialitate

Phoenix pornește în februarie în turneul național „Sinteza – Rapsodia”

Phoenix prezintă din 10 februarie un turneu care aduce pe scenă o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

”Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele Anotimpuri, din timpul Cei ce ne-au dat nume (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu”, explică Phoenix într-un comunicat trimis Europa FM.

În cadrul turneului ”Sinteza – Rapsodia”, Phoenix va ajunge la Iași (10 februarie), Târgu Mureș (12 februarie), Cluj-Napoca (13 februarie), Alba-Iulia (16 februarie), Sibiu (17 februarie), Brașov (18 februarie), Ploiești (21 februarie), Râmnicu-Vâlcea (23 februarie), Drobeta-Turnu Severin, Constanța, și în alte orașe ce vor fi anunțate în perioada următoare.

De asemenea, Sala Radio din Cluj-Napoca va fi gazda unei expoziții foto inedite în cadrul căreia vor putea fi vizionate în premieră zeci de fotografii nepublicate ale momentelor cheie din istoria formației Phoenix, extrase din arhiva personală a liderului Nicu Covaci. Expoziția va putea fi vizitată începând cu 14 februarie și va cuprinde și câteva dintre tablourile realizate de Nicu Covaci, în copie.