Confidenţialitate

Phil Collins va susţine un turneu european

Cântăreţul britanic Phil Collins confirmă revenirea în activitatea muzicală şi a anunţat că va susţine un turneu european, primul după o pauză de 10 ani, în vara anului 2017.

Phil Collins va susţine turneul “Not Dead Yet Live” în Londra, Paris şi Cologne, informează BBC.

Muzicianul şi-a anunţat retragerea din activitatea muzicală în 2011, după ce s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. Nervii de la nivelul mâinilor sunt atât de afectaţi încât artistul nu mai poate cânta la tobe.

Deşi a spus că a reuşit să capete puţină dexteritate, cântăreţul a declarat că în timpul turneului nu va cânta la tobe.

“Cred că doar voi cânta. Nu cred că mai sunt capabil să cânt la tobe aşa cum obişnuiam”, a declarat Phil.

“Credeam că mă voi retrage în linişte. Datorită fanilor, familiei şi suportul unor artişti extraordinari, mi-am redescoperit pasiunea pentru muzică. M-am răzgândit, locuiesc cu copiii cei mici, iar ei vor să fac lucruri noi şi nu există niciun motiv pentru care să nu fac acest lucru”, a mai spus starul rock.

Phil Collins, care de-a lungul carierei sale a vândut peste 150 de milioane de albume, a devenit celebru în anii ’70, în calitate de toboşar al formaţiei Genesis, după ce a răspuns unui anunţ găsit în ziarul Melody Maker. Iniţial, el a făcut doar backing vocals, însă a preluat microfonul şi a devenit solistul grupului Genesis, după ce solistul Peter Gabriel a părăsit formaţia, în 1975.

“A Trick Of The Tail”, primul album al trupei care îl avea pe Phil Collins la voce, a debutat în topuri pe poziţia a treia. Ulterior, artistul britanic s-a lansat şi într-o carieră solo, debutând cu albumul “Face Value” (1981), care a urcat pe primul loc în topuri. Au urmat hituri precum “In The Air Tonight” şi “You Can’t Hurry Love”.

În 1996, Phil Collins a părăsit la rândul lui grupul Genesis, după 26 de ani, pentru a-şi construi o carieră solo de excepţie. Phil Collins a lansat apoi albume celebre, precum “Dance Into the Light” (1996), “Best Of” (1998), “A Hot Night In Paris” (1999).

În 2005, Phil Collins a concertat la Bucureşti, în faţa unui public de circa 8.000 de spectatori.