Petrece o seară cu Marcel Iureș la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City

Europa FM îți oferă șansa de a câștiga o invitație dublă pentru „O seară cu Marcel Iureș”, un eveniment live prezentat în premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, în Bucuresti, pe 16 septembrie, de la ora 18.00.

Marcel Iureș
îi va dezvălui Irinei Margareta Nistor, moderatorul acestui eveniment, secretele carierei sale, însă cei doi vor vorbi și despre viață, artă și frumos.

„O seară cu Marcel Iureș” este o ocazie unică pentru a-l cunoaște mai bine pe actor.

Marcel Iureș s-a născut pe 2 august 1951, la Băilești, județul Dolj. A absolvit în 1978 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București.

Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele primei scene independente de teatru din România.

Pintre spectacolele în care a jucat pe scena Teatrului ACT se numără: ”Creatorul de teatru” de Thomas Bernhard (premiera în 2001), ”Ultima bandă a lui Krapp” de Samuel Beckett (2003), ”Capra sau cine e Sylvia?” de Edward Albee (2007), ”Acasă la tata” de Mimi Brănescu (2009), toate în regia lui Alexandru Dabija.

Marcel Iureș face parte, alături de Maia Morgenstern, Anne Marie Ziegler, Coca Bloos, Eugen Cristea, Claudiu Bleonț și alții, din distribuția spectacolului radiofonic ”Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Frații Grimm, regia artistică Toma Enache, a cărui premieră a avut loc în 2012.

De asemenea, face parte din distribuția spectacolului de teatru radiofonic ”O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale, adaptarea radiofonică și regia artistică Alexandru Dabija (2012), precum și din distribuția piesei ”Bacchanalia” de Goran Stefanovski, scenariul radiofonic și regia artistică Mihai Lungeanu, difuzată în premieră la 28 noiembrie 2013.

În filme, Marcel Iureș a creat roluri de neuitat : ”Vis de ianuarie” (1978), ”Punga cu libelule” (1980), ”Castelul din Carpați” (1981), ”Să mori rănit din dragoste de viață” (1983), ”Sezonul pescărușilor” (1985), ”Domnișoara Aurica” (1986), ”Cei care plătesc cu viața”, ”Vacanța mare” (1988), ”Un bulgăre de humă” (1989), ”Balanța” (1991), ”O vară de neuitat”, ”Somnul insulei” (1993), ”Faimosul paparazzo”, ”Fii cu ochii pe fericire” (1999), ”Amen” (2002, în regia lui Costa Gavras), ”3 păzește” (2003).

A mai jucat în lungmetrajele lui Radu Gabrea ”Călătoria lui Gruber” (2008) și ”Mănuși roșii” (2011).A jucat, alături de Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Mihaela Sârbu, Barry Gifford, precum și mulți alți actori de renume ai cinematografiei românești, în filmul ”Tatăl fantomă” (2011, regia Lucian Georgescu), deținător al Premiului special la Festivalul de Film International Almaty „Shaken’s Stars” 2012.

Biletele pot fi cumpărate direct de la casa de bilete din incinta Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City sau online pe site-ul Grand Cinema & More.

Simplu, pe europafm.ro poți câștiga o invitație dublă pentru „O seară cu Marcel Iureș”. Câștigătorul este ales prin tragere la sorți pe 14 septembrie.

Concurs câștigat de Nicoleta Pasescu