Petra, perla Iordaniei: cat costa un sejur si ce include un circuit in Iordania

Petra este una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Orașul Petra din Iordania este sit arheologic celebru în toată lumea datorită templelor săpate direct în stâncă. Nu putem vorbi despre Petra fără a spune cîteva cuvinte și despre istoria locului. Orașul este menționat în manuscrisele de la Marea Moartă. Se presupune că a fost construit începând cu secolul al șaselea înainte de Hristos, iar în anul 106 după Hristos a intrat în componența Imperiului Roman. În 1985, Petra a fost inclusă în lista UNESCO a locurilor din patrimoniul mondial.

Cei care vor să stea mai multe zile în Petra pot alege pentru cazare unul din cele peste 200 de locuri. O noapte aici costă de la 15-20 de euro de persoană. În general, turoperatorii recomandă ca excursia în Petra să fie integrată într-un circuit amplu în Iordania. Este cea mai bună variantă și pentru că nu există zboruri directe București – Petra. Circuitul, care durează cam o săptămână, începe cu orașul Amman. (AUDIO Alex Sweis, turoperator, despre circuitul in Iordania)

Un astfel de circuit costă de la 700 de euro de persoană, tariful minim. Un pachet, care să includă toate mesele și cazare la un hotel de cinci stele, trece ușor de 1.500 de euro. În plus, ar fi bine să avem bani de buzunar pentru suveniruri și shopping. (AUDIO Alex Sweis, turoperator, despre shopping in Iordania)

Iordania este o țară modernă, iar locuitorii ei sunt foarte deschiși, așa că în afară de restricțiile morale – valabile peste tot în lume – nimeni nu-ți interzice să te îmbraci în pantaloni scurți sau în fuste de-o palmă. Turistul este binevenit oricum și oricând.