Peter Bolesław Schmeichel, sărbătoritul de marţi din Deşteptarea

Desemnat cel mai bun portar din lume în 1992 şi 1993, Peter Bolesław Schmeichel a fost sărbătoritul de marţi din Deşteptarea, în rubrica Născut de Ziua lui.

România are astăzi meci amical cu Danemarca și noi vă lansăm invitația amicala de a ne spune numele unui fotbalist danez de legendă născut astăzi.

Primul indiciu: Indiferent de vreme, a purtat mănuși, adică a fost portar.

A stat, de exemplu, in poarta danezilor la celebrul meci cu România disputat in 1989, meci in care tricolorii au obținut biletele pentru Copa Del Mondo din Italia.

Eroul nostru de astăzi are cu Manchester United 5 titluri câștigate în Anglia și un trofeu Champions League.

In plus, in 1992 și 1993 a fost desemnat cel mai bun portar din lume. În aceasta perioada reușind alături de naționala țării sale să cucerească și trofeul Campionatului European.

La final vă mai spunem că are o poreclă greu de intuit – Marele danez – și un fiu, culmea portar astăzi in naționala de fotbal a Danemarcei’, l-au descris George Zafiu şi Vlad Petreanu pe Peter Bolesław Schmeichel, sărbătoritul de marţi din Deşteptarea.

În 2013, în topul celor mai buni portari din perioada 1987-2012, dat publicităţii de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), poziţia a patra a revenit danezului Peter Schmeichel, cu 179 de puncte. Primul loc al clasamentului este ocupat de Gianluigi Buffon (Italia – 245 de puncte).