Peste 70 de români au votat în Hong Kong

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, până la ora 12.00, (ora României), în Hong Kong, au votat deja 77 de români, .

Printre cei care au ales să meargă la vot, se află și Florin Șerban, un profesor român stabilit în Hong Kong.

Acesta a povestit la Europa FM cum decurge votul în Hong Kong și ce așteptări are în urma alegerilor prezidențiale din România.

”Suntem o comunitate de 300 de români. Nu ne așteptăm să voteze mai mult de 100 de oameni, aceasta este cifra care a fost înregistrată și acum 5 ani, în turul 2 de scrutin. Aflându-mă departe de România, sunt încă reprezentat de politicienii din țara noastră și mă duc să votez pentru un viitor care să ne asigure atât liniștea pe plan intern, cât și liniștea pe plan internațional. După cum știți, Hong Kong-ul trece prin anumite convulsii sociale în perioada asta și cred că este foarte important pentru noi ca reprezentantul statului să poată interveni atunci când și dacă va fi nevoie pentru a ne ajuta. (…) Nu m-aș întoarce în România, dar deocamdată asta nu ține nici de climatul social, ține de o opțiune persoană pe care o am eu”, a spus Florin Șerban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.