Peste 300 de trasee turistice montane cu marcaje refăcute, posturi şi refugii Salvamont renovate

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat, luna aceasta, refacerea marcajelor a peste 300 de trasee turistice montane și renovarea a 25 de baze şi posturi Salvamont și zece refugii, toate lucrările fiind realizate cu materiale donate de Policolor în cadrul campaniei „Culorile României”.

„Din aprilie și până luna aceasta, când am intrat în plin sezon turistic, aproape toți cei 800 de salvamontiști din structurile noastre au fost implicați în acțiunile de refacere a marcajelor traseelor turistice și renovarea bazelor, posturilor şi refugiilor Salvamont.

Vom continua lucrările de întreținere a traseelor turistice până la toamnă, pentru a le facilita turiștilor și iubitorilor de sporturi montane practicarea în deplină siguranță în natură a activităților preferate”, a declarat Sabin Cornoiu, președintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și ambasador al campaniei „Culorile României”.

Peste 5.000 de kg de emailuri pentru 21 de județe cu activitate Salvamont

Cele peste 5.000 de kg de vopseluri, emailuri și lac pentru lemn, în valoare de 56.600 lei, au ajuns în 21 din cele 24 de județe din România care au activitate Salvamont, materialele fiind distribuite către 30 de unități de salvare montană.

Au fost vopsiți aproximativ 1000 de stâlpi de marcaj, au fost renovate 25 de baze, posturi și refugii Salvamont și, de asemenea, au fost reamenajate zonele de chei și canioane din Canionul Oltețului – Munții Parâng, Cheile Corcoaia – Munții Mehedinți, canionul Valea lui Stan – Argeș și Vadul Crișului – Bihor.

„Când vorbim despre responsabilitate socială, în domeniul de activitate al salvatorilor montani apare o gravitate suplimentară a cuvântului responsabilitate. Marcarea traseelor și refacerea lor salvează vieți. Niciun alt obiectiv nu poate fi pe primul loc într-un proiect adresat comunității”, declară Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor.

„Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială derulat la nivel naţional, care îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, dar și a celor profesionale, cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale – vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS