Peste 300 de câini Newfoundland ajută salvamarii din Italia să salveze vieți – GALERIE FOTO

Căţeii din rasa Newfoundland sau Tera Nova au fost porecliţi “câini salvamari” şi pe bună dreptate. Pe lângă faptul că aceste animale sunt cunoscute pentru inteligenţa şi blândeţea lor, ele sunt apreciate şi pentru abilităţile lor de a salva înotătorii aflaţi în primejdie.

Acesta este şi motivul principal pentru care Paza de Coastă italiană a creat o unitate specială de salvare, formată din aceşti căţei, informează site-ul mymodernmet.com. Fie că este vorba despre bărci în mişcare sau elicoptere aflate în timpul zborului, câinii Newfoundland sunt capabili să sară în apă şi să-şi folosească forţa pentru a-i aduce la mal pe cei aflaţi în primejdie. Pentru a fi în stare de acest lucru, acești căței sunt antrenaţi pentru un minimum de 3 ani de zile.

Pe plajele italieneşti, peste 300 de astfel de căţei sunt prezenţi la datorie, pentru a proteja milioanele de turişti pe timpul verii. În fiecare an, Paza de Coastă Italiană este capabilă să salveze peste 3,000 de oameni cu ajutorul câinilor din rasa Newfoundland.

„Aceşti câini au devenit un fel de colac de salvare, dar inteligent. E un colac care merge singur să îi ajute pe cei care au nevoie şi se întoarce la mal tot singur, alegând cel mai sigur loc pentru a poposi şi înotând contra celor mai siguri curenţi”, a spus Roberto Gasparri, coordonatorul Italian School of Water Rescue Dogs (Şcolii Italiene a Câinilor Salvatori pe Mare).