Peste 3 milioane de masini japoneze rechemate in service

Toyota, Honda, Nissan și Mazda recheamă în service 3,4 milioane de mașini comercializate în întreaga lume.Autoturismele prezintă defecte la sistemele airbag, ce pot afecta siguranța șoferilor.

Defecțiunea poate duce la activarea la întâmplare a airbag-urilor pentru locurile din față sau a sistemului de blocare a centurilor de siguranță. Se pare că aribag-urile au fost produse în perioada 2000-2002 de compania japoneză Takata.

Toyota a rechemat pentru verificări 1 milion 700 de mii de mașini comercializate în întreaga lume, inclusiv modelele Corolla, Matrix și Camry, produse între anii 2000 și 2004. Reprezentanții companiei au anunțat că au primit 5 sesizări privind defecțiunile airbag-urilor, dar nu au fost persoane rănite.

Honda a rechemat în service peste 1 milion de mașini, Nissan, 480 de mii, iar Mazda 45 de mii – anunță CNN.

Nu e prima oară când un producător japonez de automobile are astfel de probleme. În octombrie, Toyota a rechemat în service 7 milioane de mașini, din cauza unei defecțiuni la sistemul electric de acționare a geamurilor ce puteau duce la un incendiu. Iar în 2009 și 2010, producția a 8 modele a fost suspendată temporar, din cauza unor probleme la pedala de accelerație.

În pofida rechemărilor masive, acţiunile producătorilor auto japonezi au crescut, astăzi, pe bursa de la Tokyo.