Peste 150 de jandarmi, mobilizaţi pentru concertul Andrea Bocelli din Piaţa Constituţiei

Peste 150 de jandarmi bucureşteni vor asigura măsurile de ordine publică la concertul susţinut de artistul italian Andrea Bocelli, joi, în Piaţa Constituţiei.

‘Jandarmii vor asigura ordinea publică în zona desfăşurării evenimentului, precum şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor, prin patrule de jandarmi pedestre, călare şi cu câini de serviciu. Vor fi instituite elemente de prefiltrare a accesului, constituite din jandarmi şi câini de serviciu pentru detectarea materialelor explozive”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti.

Accesul spectatorilor se va face începând cu ora 18.00, prin următoarele puncte de acces: bulevardul Libertăţii, dinspre Calea 13 Septembrie şi dinspre bulevardul Naţiunile Unite.

Publicul care se deplasează pe bulevardul Unirii către Piaţa Constituţiei va intra în piaţă pe latură cu Parchetul General, mergând pe trotuar către zona de acces din Calea 13 Septembrie.

Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să manifeste răbdare, să respecte recomandările jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin Sistemul Unic de Urgenţă 112.

‘Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora’, se mai scrie în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS