Confidenţialitate

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din mai multe țări în ultimele 2 zile, după masacrul de la Bucha | AUDIO

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați în ultimele două zile, după descoperirea masacrelor de la Bucha. Țările importante care au luat astfel de măsuri sunt Franța, Germania, Italia, Danemarca și Suedia. Cei mai mulți oficiali sunt acuzați de spionaj.

Italia a decis, astăzi, să expulzeze 30 de diplomați ruși, iar principalul argument este „securitatea națională”, a declarat ministrul italian al afacerilor externe Luigi Di Maio.

La rândul său, Danemarca a decis să trimită în Rusia 15 oficiali care „au desfășurat activități de spionaj”, a afirmat ministrul de externe danez. Din același motiv, și Suedia va expulza trei persoane. Șefa diplomației Suedeze a subliniat că „au fost crime de război la Bucea”.

Franța a spus că va lua aceeași măsură în legătură cu 35 de oficiali ruși, iar Germania a anunțat că va expulza „un număr mare” de diplomați ruși, iar motivul principal este legat de războiul din Ucraina. Numărul lor s-ar ridica la 40, conform AFP.

Acești angagajați de la ambasada Rusiei constituiau „o amenințare pentru cei care caută protecție la noi”, potrivit șefei diplomației germane.

Conform NEXTA, Letonia va închide două consulate rusești și va trimite în Rusia 13 diplomați.

Măsuri similare au fost luate și de alte țări. Belgia a declarat indezirabili 21 de angajați ai ambasadei Ruse, Țările de Jos 17 persoane, iar Polonia 45.

Circa 233 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi în total din diverse ţări europene de la declanşarea invaziei ruse, conform AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Protest la Moscova față de masacrul de la Bucha: Un bărbat s-a întins pe stradă, legat cu mâinile la spate | FOTO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.