Confidenţialitate

Percheziții ale Parchetului European în România privind folosirea abuzivă a fondurilor pentru comunitățile de romi | AUDIO

Percheziții ale Parchetului European Cluj Napoca la primăria Deda din județul Mureș.

Autoritățile suspectează fraude cu fonduri europene în programe de sprijinire a comunităților de romi.

Banii ar fi fost folosiți de suspecți în alte scopuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul „De la marginalizare la integrare” derulat de primăria Deda din județul Mureș a primit o finanțare de peste 4 milioane și jumătate de euro de la Uniunea Europeană și de 1 milion de euro de la bugetul României.

Programele din acest proiect au avut drept scop reducerea abandonului școlar timpuriu în comunitățile de romi marginalizate, promovarea romilor pe piața muncii, sprijinirea antreprenoriatului și îmbunătățirea condițiilor de trai. Fondurile au fost alocate și pentru campanii de combatere a discriminării.

Parchetul European suspectează că o parte din bani ar fi fost folosiți în alte scopuri de persoanele implicate în proiect sau de asociații acestora. Ar fi prezentat documente false și inexacte autorităților de management.

Parchetul European din Cluj Napoca a anunțat că au fost percheziții la sediul primăriei Deda, la 3 societăți private și la locuințele unor suspecți.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea