Pep Guardiola va pleca de la Barcelona la finalul acestui sezon

Guardiola se desparte de Barcelona dupa patru ani petrecuti pe banca formatiei catalane

Josep Guardiola a sustinut astazi o conferinta de presa in care a spus ca decizia de a nu-si prelungi contractul fusese luata inca din luna octombrie. ‘Nu am anuntat-o atunci pentru ca asta ar fi distrus echipa’ a precizat tehnicianul de 41 de ani, care a spus ca se simte obosit si are nevoie de odihna.

Guardiola a venit la conferinta de presa alaturi de presedintele Sandro Rosell iar printre ziaristii prezenti in sala s-au aflat jucatorii Busquets, Piqué, Pedro, Fabregas, Xavi, Valdés, Iniesta şi Puyol. Barcelona va fi preluata la vara de fostul secund al lui Guardiola, Tito Vilanova, despre care directorul sportiv Antoni Zubizaretta spune ca ‘reprezinta spiritul gruparii blaugrana’ prin dedicatia si personalitatea de care a dat dovada atunci cind a revenit in antrenorat dupa o lupta cu cancerul.

Numit in locul olandezului Frank Rijkaard, Pep Guardiola a cucerit 13 titluri in cei patru ani petrecuti la Barcelona, dintre care doua trofee Champions League si trei campionate in Primera Division. Sezonul acesta mai poate obtine doar Cupa Spaniei, in finala cu Athletic Bilbao, in conditiile in care Barca a parasit Liga Campionilor eliminata de Chelsea Londra iar in campionat are un handicap de 7 puncte fata de marea rivala Real Madrid.