Confidenţialitate

Pentru fiecare 50 de SMS-uri trimise, Fundația Motivation România donează un scaun rulant recondiționat, unei persoane cu dizabilități locomotorii

De la începutul lunii noiembrie, Fundația Motivation România direcționează fondurile din campania de donații prin SMS pentru oferirea gratuită de scaune rulante adaptate persoanelor cu dizabilități locomotorii din România.

Campania constă în trimiterea unui SMS în valoare de 2 euro/lună, cu textul ACTIV, la numărul scurt 8844.

Pentru fiecare 50 de SMS-uri trimise, Fundația Motivation România donează un scaun rulant recondiționat, unei persoane cu dizabilități locomotorii din țară. Prin implicarea persoanelor fizice, Fundația Motivation România își propune acoperirea a 30% din valoarea totală necesară sprijinirii, an de an, a peste 1.000 de copii și adulți cu dizabilități care au nevoie de un scaun rulant pentru a se deplasa.

„Dacă în perioada mai – octombrie, în contextul implementării măsurilor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, am fost nevoiți să direcționăm fondurile din campanie pentru a veni în întâmpinarea nevoilor urgente ale persoanelor cu dizabilități, prin donarea de produse destinate îngrijirii sănătății, din luna noiembrie revenim la destinația inițială a campaniei.

Copiii și adulții cu dizabilități din România au în continuare nevoie de scaune rulante adaptate pentru a-și recăpăta independența și pentru a avea acces la o viață activă.

Prin Fondul Scaunelor Rulante facem acest lucru an de an – donăm peste 1.000 de scaune rulante personalizate copiilor și adulților care fie s-au născut cu o dizabilitate, fie au dobândit-o în urma unui accident auto, prin plonjon, prin cădere de la înălțime”, a declarat Cristian Ispas, director general al Fundației Motivation România.

Motto-ul campaniei „Sunt pantofi care te duc departe! La fel și scaune rulante!” face referire la dreptul persoanelor cu dizabilități de a trăi liber și independent. Așa cum o pereche de pantofi trebuie să fie potrivită pentru fiecare poveste trăită – o aniversare sau o drumeție pe munte, la fel și scaunul rulant trebuie să se potrivească stilului de viață sau mediului în care trăiește cel ce îl folosește.

Proiectul Fondul Scaunelor Rulante este derulat de Fundația Motivation România în colaborare cu parteneri internaționali, și constă în importul de scaune rulante second hand de calitate, recondiționarea și livrarea lor către persoanele care au nevoie de ele. Tot acest proces înregistrează un cost mediu de 100 de euro/scaun rulant.

Potrivit organizației, în România, sistemul public de sănătate acoperă, odată la 3 ani, costul unui scaun rulant de slabă calitate, nepotrivit abilităților și nevoilor celor mai mulți utilizatori.