Confidenţialitate

Pentatonic, creatorii de mobilier și bunuri de consum din materiale reciclate

Start-up internațional creat de tineri din mai multe țări, Pentatonic produce mobilier și bunuri de consum din materiale reciclate.

Deșeurile din plastic sunt topite în condiții de siguranță, astfel încât să nu fie eliberate gaze nocive în atmoferă.

“Dacă folosim polipropilenă reciclată pentru a realiza un produs, în loc de plastic nou, consumul total de energie se reduce cu aproximativ 88%, iar emisiile de carbon scad cu aproximativ 70%”, spune Johann Boedecker, directorul executiv al Pentatonic.

Compania promovează și conceptul de economie circulară.

Clienții pot returna piesele de mobilier uzate, pentru ca acestea să fie reciclate și reintroduse în lanțul de producție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.

FOTO: Pentatonic