Pebble Time a devenit cel mai profitabil proiect de pe Kickstarter

Pebble Time a devenit cel mai profitabil proiect de pe Kickstarter, ne-au spus Vlad Petreanu şi George Zafiu în Deşteptarea.

Au cerut 500.000 de dolari şi voiau să strângă banii în 31 de zile. Au primit 1 milion de dolari în doar 49 de minute.

Pebble Time constituie a doua generaţie a unui smartwatch – ceas inteligent – care a mers foarte bine şi la prima generaţie, când s-a lansat tot cu ajutorul finanţării de pe Kickstarter.

Ce face un smartwatch? E o combinaţie între un smartphone şi un ceas, evident. Se poartă la mână ca un ceas obişnuit, dar se conectează wireles cu telefonul şi poate face chestii precum să trimită şi să primească mesaje scurte, să înregistreze mesaje audio, să-ţi ţină agenda, să-ţi spună vremea, să-ţi dea diverse ştiri, să-ţi urmărească activitatea fizică şi, în general, o grămadă de lucruri mişto.

Se cheamă tehnologie purtabilă – wearables, sau ‘purtabile’, dacă vreţi – şi va fi noua mare şi foarte profitabilă tendinţă în tehnologii inteligente.

Pebble Time va fi un smartwatch care va folosi ca afişaj aşa numita ‘hârtie electronică’ – dar colorată – un gen de ecran găsit şi în unele cititoare elelectronice, pe care se poate citi şi în lumină puternică – ecranele led clasice au probleme din punctul ăsta de vedere.

Pebble Time are tot soiul de abordări revoluţionare şi oferă o sumedenie de aplicaţii interesante, se va putea conecta cu iPhone şi telefoanele Android, va avea o baterie care ţine 7 zile (afişajul permite asta) şi va veni în multe culori şi elemente de design diferite.

Cât va costa? De la 200 de dolari în sus.