Pe urmele lui Phileas Fogg: Cat costa in zilele noastre o calatorie in jurul lumii

O companie britanico-americană organizează călătoria în jurul lumii la bordul unui vas de croazieră, dar și românii pot cumpăra bilete.

Dacă acum un secol, ocolul pământului era un vis la care îndrăzneau să se gândească doar temerarii, astăzi oricine poate face această călătorie. Cu două condiții: să aibă bani și mult timp liber. O vacanță în care turistul bifează principalele destinații ale lumii costă de la 19.000 de dolari, iar în această sumă intră cazarea și mesele, nu și asigurările, excursiile opționale sau transferurile.

Dacă Phileas Fogg, personajul lui Jules Verne, a călătorit în jurul lumii cu trenul cu aburi, cu balonul cu aer cald sau pe spinarea elefanților, în zilele noastre turiștii sunt invitați la bordul unui vas de croazieră luxos. Serviciile oferite la bord sunt de cinci stele, iar cei care nu vor să coboare în vreun port, sigur au ce să facă și pe vas.

O companie britanico-americană este cea care organizează călătoria în jurul lumii, dar și românii pot cumpăra bilete, prin intermediul unei agenții de turism de la noi.

Ocolul în jurul lumii în variantă modernă durează 111 zile, deci aproximativ patru luni. Îmbarcarea se face pe data de 23 ianuarie anul viitor, din Los Angeles. (AUDIO)

Pe vasul de croazieră care va străbate mările și oceanele lumii locurile sunt limitate. Spre deosebire de alte nave – care pot primi la bord 3-4.000 de turiști, aici sunt doar 680 de locuri.