Pe insula lui Napoleon. Corsica sau paradisul din mijlocul mării

 

Supranumită și Insula Frumuseții, Corsica este un paradis pentru turiști, care găsesc aici de la plaje cu nisip fin la orășele cochete, cu străduțe înguste, de-a lungul cărora se întind terase care îi îmbie pe trecători cu prăjituri din castane și vin de Ajaccio.

 

Deși aparține Franței, turiștii vor găsi în Corsica puternice influențe italiene. Se observă în arhitectura clădirilor sau în gastronomie. Nu e de mirare dacă ne gândim că teritoriul a fost cândva genovez.

 

Ca geografie, Corsica arată ca un munte ce se ridică direct din mijlocul mării, ceea ce face ca peisajul să fie spectaculos și sălbatic în același timp.

 

Orașele corsicane sunt pline de farmec. Orice turist trebuie să viziteze Bonifacio, o așezare pitorească. Este locul în care se presupune că a ajuns însuși Odiseu, regele Itacăi și eroul lui Homer.

 

Ajaccio, de asemenea, trebuie vizitat. În acest oraș s-a născut Napoleon Bonaparte, un lucru de care corsicanii sunt foarte mândri astfel că la tot pasul turiștii dau cu ochii de statuile împăratului francez. Tot în Ajaccio se găsește și Muzeul Napoleon Bonaparte.

 

Cum ajungem pe insula lui Napoleon?

 

Legătura între insulă si continent este asigurată zilnic de mai multe curse de feribot cu plecare din Ajaccio, Ille Rousse sau Bastia. Porturile de pe continent de unde exista curse de feribot sunt: Nisa, Toulon, Marsilia, Savona (Genova) și Livorno, în Italia. Una din variantele recomandate de turoperatori este zborul până la Nisa, de unde se poate lua feribotul spre Corsica. Biletul costă de la 75 de euro în sus.