PE dezbate astăzi atitudinea discriminatorie promovată de site-ul olandez al PVV

Vizați de acest site sunt imigranții est-europeni, printre care și românii.

Parlamentul European dezbate astăzi atitudinea discriminatorie promovată de site-ul Partidului Libertății din Olanda, în absența premierului olandez.

Oficialul a fost criticat pentru că nu a făcut prea multe declarații pe acest subiect, spunând doar că nu este o inițiativă a guvernului.

Vizați de acest site sunt imigranții est-europeni, printre care și românii.

Europarlamentarii români au uitat de culoarea politică și au anunțat, la unison, că vor susține adoptarea acestei rezoluții.

Rezolutia site-ului creat luna trecută de Partidul Libertății din Olanda va fi votată peste doua zile de europarlamentari.

Pagina web le cere oamenilor să denunțe problemele create de imigranții români, bulgari sau polonezi.

Imediat site-ul a stârnit nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene.

Cu toate acestea, Guvernul olandez nu a adoptat nicio pozitie în acest sens. De altfel premierul Mark Rutte nu va fi prezent astăzi la dezbaterea din Parlamentul European, pentru a explica de ce Cabinetul său nu s-a distanţat de site-ul Partidului Libertăţii.

Eurodeputații susțin că site-ul incită la ură și discriminare. Un post de radio olandez care citează comunitatea de afaceri din această țară susține că relaţiile Olandei cu Europa de Est s-au ‘răcit’ considerabil, exporturile în regiune fiind ameninţate.

Un proiect comun între porturile Rotterdam şi Constanţa, în valoare de un miliard de euro anual, este revizuit din cauza furiei privind acest site, iar un ziar ungar a cerut deja boicotarea unei mărci de bere olandeze, mai precizează postul de radio.