Patru persoane au murit în Spania după furtuna de zăpadă Philomena | VIDEO

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața în Spania, în urma furtunii de zăpadă Philomena, care a lovit mai multe regiuni, inclusiv capitala Madrid.

Autoritățile orașului au folosit pe carosabil, în doar 24 de ore, 30% din cantitatea de sare alocată pe un an pentru a topi poleiul și pentru a face posibilă circulația autoturismelor.

Cu toate acestea, multe dintre străzile din capitala spaniolă sunt închise circulației, iar unii madrileni au ieșit cu schiurile pe străzi sau chiar cu sănii trase de câini.

Mai mult, pe celebrul bulevard Gran Via din centrul Madridului, zeci de persoane au organizat o bătaie generală cu zăpadă. O situație neobișnuită, dat fiind faptul că madrilenii nu au mai văzut o furtună de zăpadă de asemenea proporții de aproape 50 de ani.

Iar meteorologii au vești proaste, pentru că furtuna Philomena nu se oprește prea curând și își va face simțită prezența și săptămâna viitoare.

Temperaturile vor ajunge la minus 10 grade Celsius la Madrid, spun meteorologii, iar starea de alertă a fost emisă pentru Madrid și 15 regiuni ale Spaniei.

Armata a intervenit noaptea trecută pentru a scoate din zăpadă mai multe automobile, în Madrid dar și pe o autostradă care duce spre capitala Spaniei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS