Pastila de calatorie: Destinatie – Turcia (AUDIO)

In fiecare sambata si duminica, in emisiunea ‘O dimineata de milioane’ EXIMTUR va ofera informatii despre o destinatie turistica.

O destinatie extrem de populara, in special vara si toamna, este Turcia, preferata nu numai pentru ‘resorturile all-inclusive’, ci si pentru numeroasele obiective turistice.

Merita vizitat bine-cunoscutul oras antic Efes, care gazduieste una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Templul zeitei Artemis si puteti vizita Marele Teatru, Templul lui Hadrian si Fantana lui Traian.

Impresionant este si Pamukkale, un platou de calcar alb ca zăpada, format din bazine terasate si stalactite, care au primit denumirea de ‘Castelul de bumbac’.

Trebuie apoi sa parcurgi descult, asa cum cere traditia, cărarea care duce spre bazinul Cleopatrei, despre care legenda spune ca are puterea de a-i intineri pe cei care care se scalda in apele sale.

Pentru persoanele active – Istanbul e destinatia care intruneste cele mai exigente gusturi : orasul te imbie cu o atmosfera unica, mancare delicioasa si nenumarate locuri pentru shopping, fiind una dintre cele mai indragite destinatii de city-break.

Daca mergeti la Istanbul, trebuie neaparat sa vizitati biserica Hagia Sofia, palatul Topkapi, Moscheea Albastra si Marele Bazar.

Puteti incerca si o croaziera pe stramtoarea Bosfor!

Va asteptam si maine, cand vom porni la plimbare pe strazile Barcelonei.

Calatorie placuta!