Pastila de calatorie: Destinatie – Grecia (AUDIO)

In fiecare sambata si duminica, in emisiunea ‘O dimineata de milioane’ EXIMTUR va ofera informatii despre o destinatie turistica

Grecia se afla in punctul unde se intalnesc cele trei mari continente: Europa, Asia si Africa.

Este punctul unde cultura greaca s-a impletit cu cea a impreriului Bizantin si cu cea acumulata aproape patru secole sub stapanirea otomana.

Privita ca leaganul civilizatiei si filosofiei vestice, Grecia este tara in care atat Jocurile Olimpice cat si democratia au luat nastere.

Este o tara cu o istorie foarte lunga, plina de evenimente si totodata o cultura impresionanta, ce a influentat nordul Africii, Orientul Mijlociu dar mai ales cultura Europei de Vest.

Grecia este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana.

Grecia este formata din 13 provincii, care sunt impartite la randul lor in 51 de prefecturi. Pe langa acestea exista o regiune autonoma, Muntele Athos (Ayion Oros – Muntele Sfant), un stat monastic sub suveranitate greceasca. Suprafata: 131.940 km²