Partikip? O nouă înşelătorie cu iPhone care se foloseşte de numele Andra Măruță

Lansarea noului model de iPhone, dar şi naivitatea unor utilizatori ai reţelelor de socializare alimentează înşelătorii care au ca scop adunarea unor baze de date, promovarea unor servicii sau produse sau pur şi simplu spre amuzamentul iniţiatorilor.

O nouă pagină de Facebook care se foloseşte de numele Andra Măruță promite câte un iPhone tuturor celor care se înscriu la concurs cu un like şi un share, promiţând şanse suplimentare celor care se abonează şi la un canal fals de YouTube.

“Bună seara dragii mei aceste telefoane vreau să le dau cadou , împreună cu compania Apple ne-am gândit să facem cadou câte un telefon fiecărui participant care va fi extras . Tot ce trebuie să faci este să dai like paginii mele Andra Măruță , si SHARE împreună cu un coment particip la acest post. Vă pup și vă aștept aici să participați. Atenție extragerea va avea loc pe data de 28 septembrie 2016. Vă pup încă odată și vă doresc o seară minunată! Și să nu uit dragii mei aștept să vă abonați și pe canalul meu de youtube astfel încât șansele la câștig sunt mai mari”.

Nu vă lăsaţi înşelaţi

Paginile oficiale de pe Facebook ale artiştilor, persoanelor publice sau firmelor cunoscute au un simbol albastru în dreptul numelui paginii, care atestă autenticitatea contului, conform verificărilor făcute de Facebook.

Puteţi verifica simplu şi dacă un cont este autentic căutând pe site-ul firmei sau persoanei respective legătura către pagina de socializare pe care o suspectaţi. Dacă siteul trimite spre o altă pagină sunt toate şansele să vă aflaţi în faţa unei tentative de înşelătorie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS