Partidul Social-Democrat austriac a rupt legăturile cu Tal Silberstein

Partidul Social-Democrat (SPOe) austriac a rupt legăturile cu consilierul politic israelian Tal Silberstein, reţinut în Israel alături de omul de afaceri Beny Steinmetz, relatează Haaretz.

“Tal Silberstein a oferit consiliere pentru Partidul Social-Democrat din Austria şi a făcut cercetări sociologice în domeniul sondajelor”, a scris agenţia de presă APA-OTS, citând managerul de campanie al formaţiunii, Georg Niedermühlbichler.”SPOe încetează colaborarea cu Silberstein cu efect imediat”, a adăugat el.

În 2015, presa din România a scris că Steinmetz, fostul şef de cabinet al lui Yitzhak Rabin, Shimon Sheves şi Silberstein, un fost consilier al lui Ehud Barak şi al lui Ehud Olmert, au fost implicaţi în afaceri imobiliare ilegale care au costat Guvernul român peste160 de milioane de dolari.

Şi Steinmetz şi Silberstein sunt trimişi în judecată în dosarul retrocedării unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care sunt implicaţi şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Dan Andronic şi Paul de România.

În 10 martie 2017, DNA a cerut arestarea în lipsă, pentru 30 de zile, a celor doi, Silberstein fiiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor, iar Steinmetz de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spălarea banilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS