Confidenţialitate

Parlamentul European a votat o rezoluție în privinţa diferenţelor de calitate a produselor

Rezoluție votată în Parlamentul European în privinţa diferenţelor de calitate a produselor.

Consumatorii europeni ar trebui să fie protejaţi împotriva dublului standard de calitate la produsele distribuite pe piața unică.

Asta înseamnă că firmele nu ar mai avea voie să vândă aceleaşi produse cu conţinut diferit, folosind aceeaşi etichetă în toate statele membre.

Rezoluţia va ajunge pentru votul final în comisia de specialitate în luna noiembrie.

Pentru bunuri care poartă același nume nu pot exista rețete diferite in functie de tara.

Asta scrie in rezolutia Parlamentului European, care nu poate fi aplicata ca si lege insa.

Totusi, in document se cere infiintarea unor mecanisme de urgenta prin care sa se verifice ingredientele folosite pentru aceleasi produse.

În urma unor teste, în unele state ale UE s-au găsit aceleasi produse, v#ndute in tari diferite, cu aceeasi eticheta, desi contineau ingrediente diferite.

Companiile au invocat, adesea, faptul ca rețetele sunt adaptate la gusturile consumatorilor, diferite în fiecare țară.

Chiar si asa, diferențele semnificative de rețetă trebuie semnalizate pe etichetă în mod transparent și produsele nu pot purta aceeași marcă, pentru că acest lucru ar fi înșelător pentru consumatori – se arata in rezolutie.

Legat de prețul diferit al produselor, companiile se apara si spun ca si in acest caz, pretul e stabilit în funcție de puterea de cumpărare a locuitorilor unui anume stat, care conduce la o calitate diferită.

Insa raportul supus votului în Parlamentul European, arată că adesea, produse de o calitate inferioară sunt mai scumpe decât cele de o calitate mai bună.