Confidenţialitate

Parlamentul de la Chișinău a votat: pe 20 octombrie, va fi referendum privind modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat hotărârea privind desfăşurarea referendumului asupra aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
La referendumul de pe 20 octombrie- organizat la intitiativa presedintei Maia Sandu- va fi supus la vot proiectul de lege pentru modificarea Constituţiei Republicii Moldova.

Adriana Sarbu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cetăţenii cu drept de vot vor fi chemati să raspunda prin vot daca susţin modificarea Constituţiei in vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Ulterior, legea fundamentala ar urma sa fie completata cu două alineate noi, prin care se reconfirmă identitatea europeană a poporului Republicii Moldova şi ireversibilitatea parcursului european al republicii. De asemenea, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va fi declarată obiectiv strategic al ţării. Se mai propune ca aderarea Republicii Moldova la tratatele constitutive ale Uniunii Europene să se faca de catre Parlament prin lege organică, iar prevederile actelor juridice cu caracter obligatoriu ale Uniunii Europene să aibă prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare. Presedinta comisiei juridice, deputata Veronica Rosca

Deputaţii din opoziţia socialist comunistă şi din fostul partid Şor au criticat organizarea referendumului, afirmând că acesta ar atenta la suveranitatea Republicii Moldova.