Paris: 40 de rochii purtate la Miss France au fost furate

Patruzeci de rochii purtate de foste participante la selecţii naţionale ale concursului de frumuseţe Miss France au fost furate în timpul unui jaf ce a fost comis într-o periferie a capitalei Paris, a anunţat Genevieve de Fontenay, preşedinta Comitetului Miss France, citată de AFP.

„O parte din viaţa mea a dispărut. Sunt foarte tristă. E incredibil să furi rochii atât de voluminoase”, a declarat Genevieve de Fontenay, în vârstă de 86 de ani.

Furtul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în Saint-Cloud, un oraş situat în apropiere de Paris.

Aceste rochii, în principal rochii de mireasă, au fost purtate în timpul selecţiilor naţionale ale concursului Miss France. Au fost furate în jur de 40 de rochii. Le conservam cu mare grijă la sediul Comitetului Miss France, în acelaşi imobil în care se află apartamentul meu. Printre ele se afla şi rochia purtată de Sonia Rolland (câştigătoarea selecţiei naţionale de la Miss France 2000, la a 70-a ediţie a acestui concurs de frumuseţe, n.r.)”, a adăugat Genevieve de Fontenay.

„Acest jaf este o lovitură în inimă. O parte esenţială din istoria concursului Miss France a dispărut”, a mai spus ea.

Supranumită „Doamna cu pălărie”, Genevieve de Fontenay a fost organizatoarea acestui concurs de frumuseţe până în anul 2002.

Ea l-a întâlnit în 1952 pe preşedintele organizaţiei Miss France, Louis Poirot – supranumit Fontenay – cu care s-a căsătorit şi a preluat apoi conducerea comitetului Miss France în 1981, după decesul soţului ei.

În 2002, grupul de producţie audiovizuală Endemol, un gigant european în domeniul reality-show-urilor, a preluat controlul asupra companiei, mărcii Miss France şi concursului, difuzat în exclusivitate de postul de televiziune francez TF1.

Comitetul Miss France a rămas însă sub conducerea lui Genevieve de Fontenay.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS