Parcagiii riscă pedepse cu închisoarea – proiect

Fenomenul parcagiilor nu lipsește din nici un oraș mare din țară. Cei care vă cer bani ilegal, atunci când lăsați mașina într-o parcare ar putea fi sancționați penal. Vorbim de așa numiții parcagii. Mai mult, ar putea ajunge și după gratii.

Deputatul Ovidiu Raeţchi va depune la Parlament un proiect de lege prin care să devină infracțiune, perceperea unei taxe de către o persoană neautorizată, în schimbul serviciilor legate de parcare.

Potrivit proiectului, vor fi sacționați cu închisoare de la 6 luni la 1 an, cei care cer o taxă pentru parcare, pentru a elibera un spaţiu ocupat, ca să parcheze o altă mașină, sau pentru a ghida un şofer în vederea parcării unui autovehicul. În plus, și dacă o persoană neautorizată vă va cere bani  pentru a păzi un autovehicul staţionar și recurge la intimidări și uneori ameninţări, în primă fază, trebuie să presteze un număr de 50 de zile de activităţi în folosul comunităţii”.

Pedeapsa crește până la 2 ani, în cazul în care taxa este percepută pe o proprietate publică sau privată a statului – adică în majoritatea cazurilor. La pedeapsa închisorii s-ar putea ajunge doar în cazul celor care recidivează.

În prezent, poliţia nu are atribuții în privința persoanelor care cer bani pentru a păzi o mașină în parcare, de exemplu. Este un alt motiv care l-a îndemnat pe deputatul Ovidiu Raețchi să inițieze proiectul de lege.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS