Papa Francisc, „tulburat” de violenţele din Siria

În predica susţinută duminică în faţa miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântului Petru din Vatican, Papa Francisc s-a declarat „tulburat” de situaţia din Siria, bombardată de avioane ale unei coaliţii formate din SUA, Marea Britanie şi Franţa, ca răspuns la un atac cu gaz toxic atribuit forţelor guvernamentale, în urmă căruia zeci de persoane au murit în oraşul Douma, controlat de rebeli până de curând.

Suvernaul Pontif le-a cerut liderilor lumii să îşi reînnoiască eforturile pentru pace.

Duminica trecută, Francisc denunţa atacul chimic pe care l-a definit drept „folosirea nejustificabilă a unui instrument de exterminare”.

”Sosesc din Siria ştiri înfricoşătoare despre bombardamente cu zeci de victime, din care multe sunt femei şi copii. Ştiri despre multe persoane lovite de efectele substanţelor chimice conţinute în bombe. Să ne rugăm pentru toţi cei decedaţi, pentru răniţi şi pentru familiile care suferă”, a spus atunci capul Bisercii Catolice.

”Nu există un război bun şi unul rău. Nimic, nimic nu poate să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva persoanelor şi a populaţiilor lipsite de apărare! Să ne rugăm pentru ca responsabilii politici şi militari să aleagă cealaltă cale, a negocierilor, singura care poate să conducă la o pace care să nu fie pacea morţii şi a distrugerii”, a adăugat Papa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS