Confidenţialitate

Papa Francisc și Patriarhul Kiril al Rusiei s-ar putea întâlni în septembrie în Kazahstan | AUDIO

O întâlnire între Papa Francisc și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, este tot mai aproape de a se întâmpla. Vaticanul a anunțat astăzi că Papa Francisc va călători în Kazahstan în luna septembrie pentru o întâlnire a liderilor religioși. Este o reuniune unde Papa a spus anterior că speră să se întâlnească și cu Patriarhul Kiril.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei doi ar fi trebuit să se întâlnească în luna iunie, la Ierusalim, însă demersurile au fost suspendate. Diplomații de la Vatican l-au sfătuit atunci pe Înaltul Pontif că o astfel de întâlnire „ar putea crea multă confuzie”, după ce Patriarhul Kirill a susținut războiul lui Vladimir Putin în Ucraina.

Ulterior, Papa și Kirill au discutat prin videoconferință. Cel de-al doilea a încercat să explice de ce susține războiul dus de Rusia – alegere care a fost criticată de numeroși lideri religioși ai lumii.

La rândul său, Suveranul Pontif i-a spus acestuia că „nu se poate transforma în băiatul de altar al lui Putin”.

Ar fi a doua întâlnire cu patriarhul rus. În Cuba, în 2016, a fost prima întâlnire dintre un papă și un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse de la Marea Schismă care a împărțit creștinismul în ramuri orientale și vestice în 1054.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Rusia: Patriarhul Kirill a căzut și s-a lovit la spate în timpul unei slujbe | VIDEO