Confidenţialitate

Papa Francisc s-a întâlnit cu liderul spiritual al șiiților din Irak | AUDIO

În a doua zi a vizitei în Irak, Papa Francisc s-a întâlnit cu liderul spiritual al musulmanilor șiiți, ayatolahul Ali al-Sistani.

Întrevederea a fost una privată, dar discuțiile au avut ca temă problemele dintre religii și situația minorității creștine din Irak.

Întâlnirea dintre Papa Francisc și ayatolahul Ali al-Sistani a avut loc în orașul sfânt Najaf. Papa a mers apoi să viziteze ruinele fostului oraș Ur, unde se crede că s-a născut Avram – figură centrală atât pentru Islam cât și pentru Creștinism și Iudaism.
Papa Francisc urmează să revină la Bagdad, unde va oficia liturghia în catedrala Sfântul Iosif.

Aproape 10.000 de forțe de ordine se ocupă de măsurile de securitate ale acestei vizite, prima în istorie a unui papă și prima a  Papei Francisc de la începutul pandemiei.

Vizita este considerată de risc major atât din cauza pandemiei, dar și din punct de vedere al securității. Papa a fost primit ieri la aeroportul din Bagdad de prim-ministrul țării, Mustafa al-Kadhimi.

Într-un discurs susținut ieri, liderul pontif a vorbit despre suferințele prin care a trecut țara, dar și despre faptul că un rol mai important ar trebui să joace și comunitatea creștină cu drepturi, libertăți și responsabilități depline.

Sursa foto: Vatican News

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță