Papa Francisc: ”Biserica trebuie să le ceară iertare homosexualilor”

Suveranul Pontif a declarat că Biserica ar trebui să le ceară iertare homosexualilor pentru modul în care aceștia au fost tratați. Totodată, Papa a declarată că Uniunea Europeană trebuie restartată după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.
La întoarcerea dintr-o vizită din Armenia, Papa Francisc a mai spus că Biserica ar trebui să îşi ceară iertare şi pentru modul în care a tratat femeile, pentru că a ignorat exploatarea copiilor prin muncă şi pentru că “a binecuvântat atât de multe arme” în trecut.

Declarațiile au fost făcute într-o discuție liberă cu jurnaliștii. Papa a părut trist atunci când unul dintre reporteri a întrebat dacă aceste scuze sunt și mai stringente după masacrul din clubul din Orlando, soldat cu 49 de morți.
Suveranul Pontif a amintit că Biserica învaţă că homosexualii “nu trebuie discriminaţi”. Ei trebuie respectaţi, însoţiti din punct de vedere pastoral”, a adăugat el. Potrivit Bisericii Catolice, tendinţele homosexuale nu sunt un păcat, dar actele da, iar homosexualii ar trebui să încerce să fie caşti.

Papa speră că Uniunea Europeană să capete o altă formă după Brexit: “Ceva nu funcţionează la o uniune masivă (…), dar să încercăm să restartăm lucrurile, să recreăm”, a spus el.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS