Paine facuta dupa retete din comunism, din nou pe piata

Dat fiind că ingredientele vor fi 100% naturale, noile sortimente vor fi mai scumpe.

Românii își pot aminti gustul franzelei București și al altor sortimente de pâine făcute înainte de 89.

De astăzi, brutarii scot pe piaţă pâine făcută după reţete de acum 30-40 de ani. Va fi puțin mai scumpă, dar va conține ingrediente sută la sută naturale precum unt, lapte sau cartofi.

La 25 de ani de la căderea comunismului, românii ocazia să-și amintească gustul pâinii de dinainte de Revoluție. Șase sortimente de făcute după rețete vechi vor fi așezate pe rafturile magazinelor și brutăriilor, spune președintele Patronatului Rompan, Aurel Popescu.

Pentru cei care nu știu, Franzela București avea 65 de centimetri și cântărea 500 de grame. Era făcută din făină, zahăr, lapte şi grăsimi.

Vestea bună este că, spre deosebire de perioada de dinainte de 89, românii nu vor mai sta la cozi ore în șir pentru a cumpăra pâine pe cartelă.