Confidenţialitate

Pagina web a CJ Vaslui: Dumitru Buzatu figurează drept preşedinte al Consiliului Judeţean, la peste 3 luni de la suspendarea din funcţie

Dumitru Buzatu continuă să figureze drept preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, pe site-ul instituţiei, deşi au trecut peste trei luni de la suspendarea sa din funcţie după ce a fost prins în flagrant luând mită de la un om de afaceri şi arestat preventiv.

La secţiunea “Conducere”, conform paginii web a CJ Vaslui, în dreptul funcţiei de preşedinte figurează numele fostului lider social-democrat, iar în cea destinată declaraţiilor de avere şi interese, Dumitru Buzatu este trecut, de asemenea, şef al instituţiei.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a semnat, la sfârşitul lunii septembrie 2023, ordinul de suspendare din funcţie a lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. El a precizat că măsura a fost luată pentru a nu bloca activitatea instituţiei şi a precizat că în funcţie de deciziile din justiţie, Dumitru Buzatu şi-ar putea relua activitatea având în vedere că ordinul este de unul de suspendare şi nu de încetare.

Atribuţiile fostului şef al CJ Vaslui au fost preluate de vicepreşedintele instituţiei, Ciprian Trifan.

Dumitru Buzatu se află în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui.