Ovidiu Anton, învingător pe scena Eurovision, după patru „bătălii pierdute” – VIDEO

Ovidiu Anton, în vârstă de 33 de ani, va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2016 după multe participări fără reuşită, cântăreţul urcând pe scena competiţiei naţionale a Eurovision de patru ori, în 2010, 2012, 2013 şi 2015.

Piesa câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Sporturilor din Baia Mare şi difuzată în direct la TVR, este „Moment of Silence”, compusă şi interpretată de Ovidiu Anton.

În conferinţa de presă organizată după spectacol, Ovidiu Anton a declarat că se bucură foarte mult că a câştigat finala naţională, „după atâtea bătălii pierdute”.

„Nu este uşor să pierzi. Cred că fiecare bătălie pierdută a fost o treaptă spre o victorie mult dorită. Şi cred că toţi cei care sunt învingători nu trebuie să se oprească la primul prag. Cred că trebuie să luptăm, să fim perseverenţi. Mă bucur că am demonstrat asta într-o selecţie în care a votat numai publicul, pentru că eram obişnuit cu aprecierea oamenilor de specialitate.

Eu ştiu cine sunt şi ştiu că mă apreciază artiştii şi oamenii de specialitate, dar până acum nu am ajuns atât de aproape în inimile publicului şi ascultătorilor, iar pentru mine acesta este un pas imens. Acum la 33 de ani, după 26 de ani pe scenă, sunt foarte fericit”, a spus Ovidiu Anton.

Artistul a declarat că piesa „Moment of Silence” este dedicată oamenilor care pot schimba ceva.

„Există nişte limite pe care cred că nu este cazul să le trecem. Există nişte lucruri care se simt fără a fi nevoie să le spunem. Piesa mea nu este o piesă comemorativă. Cine nu s-a gândit, nu numai că nu e rocker, nu e om.

Dar piesa mea este pentru cei care sunt astăzi aici, este pentru cei care pot face ceva ca să stopăm un serial […] E un serial întreg pe care noi trebuie să îl regizăm, nu alţii. Mă bucur că am reuşit să câştig demn, fără să apelez la senzaţional, pentru că eu aşa sunt şi nu vreau să fiu altfel”, a mai spus Ovidiu Anton.

Concursul Eurovision 2016 se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.

România va participa în a doua semifinală a cmpetiţiei, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.
Articole Similare